Brasov, acum (si) pe harta turismului sportiv

Am avut ocazia sa particip weekendul acesta (9-10.09) la Brasov Running Festival, un eveniment sportiv dedicat deopotriva profesionistilor, amatorilor si copiilor.

Experienta a fost una extraordinara deoarece am participat din 2 perspective – am fost invitata sa observ desfasurarea de forte si am ales sa particip si in cursa pentru amatori, pentru ca imi doream demult sa-mi testez limitele si sa inteleg ce inseamna alergatul pe asfalt.

Este greu de imaginat, anticipat sau inteles ce presupune logistica unui astfel de eveniment, cand totul trebuie sa se desfasoare la secunda. Sunt atat de multe parti implicate in intreg procesul, iar toate trebuie sincronizate perfect si armonios.

Evenimentul a fost organizat fara cusur, iar acest lucru se datoreaza ”maestrului de ceremonii”, Daniel Santa, pe care am avut placerea sa-l cunosc cu ceva timp inainte de eveniment. Este un tip tare fain, foarte pasionat de ceea ce face si cu un vibe molipsitor de pozitiv!

Si pentru ca atunci cand faci bine, binele se intoarce la tine, Brasov Running Festival a inregistrat un nou record mondial la cursa 10k feminin – Agnes NGETICH, 0:29:24. Un rezultat fabulos de care vor beneficia atat urmatoarele editii ale evenimentului, cat si Brasov care se va bucura de o noua categorie de turisti, cei pasionati de sport.

A fost o experienta greu de descris in cuvinte, de care sper sa ma bucur si anul viitor. Sa fii martor la doborarea recordului mondial, sa filmezi exact momentul care a marcat aceasta reusita, sa iei parte practic la un moment istoric este o experienta unica, inedita si foarte emotionanta.

Iar atunci cand alergi si tu 5k, la amatori, in 35 minute, si iti dai sufletul (la propriu) si te rogi sa ajungi mai repede la finish si bineinteles sa nu fii chiar ultima 😃, intelegi cu adevarat efortul, dedicarea si pasiunea fiecarui alergator profesionist.

Si te intrebi cum oare este posibil sa alergi o distanta dubla (10k) intr-o perioada de timp la mai bine de jumatate (29’24’’)? Pare incredibil. Este incredibil!

Iata o idee de city break pentru 2024, potrivit pentru intreaga familie!

Evenimentul se organizeaza in cartierul Coresi. Daca nu ati ajuns aici pana acum, va recomand calduros sa o faceti. Este un cartier atat de curat, aerisit, ingrijit si cu promenada tare cocheta cu terase de-o parte si de alta a drumului principal. Va recomand si Hotelul Qosmo, care desi se afla la aprox. 15 minute (cu masina) de centrul vechi, este absolut minunat.

PS: Daca ati ratat editia de anul acesta, nicio grija. Notati aceasta data in calendar – 21-22 septembrie. www.brasovrun.ro

Lasă un comentariu